It is currently 18 Apr 2014, 17:39

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Accessing FxTree nodes through ICE
PostPosted: 04 Mar 2012, 11:21 
Offline

Joined: 24 Sep 2010, 18:28
Posts: 656
Sorry if it's well-known fact, but here is how to do it:

http://www.youtube.com/watch?v=4itgKAIfzqI&hd=1


Moderator edit: moved the topic from "Download > FXTree" to "ICE Tutorials" - HB

_________________
Constantine
Learnable Programming
The Future of Programming


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Accessing FxTree nodes through ICE
PostPosted: 04 Mar 2012, 11:46 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: 04 Jun 2009, 12:15
Posts: 3843
Neat trick, thanks for sharing! :-bd


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Accessing FxTree nodes through ICE
PostPosted: 04 Mar 2012, 12:09 
Offline

Joined: 24 Sep 2010, 18:28
Posts: 656
Why the hell I put this on download section? :D Thanks, Hirazi

Too bad you can't set paint points through ICE, it would be cool replacement for the weight map

_________________
Constantine
Learnable Programming
The Future of Programming


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Accessing FxTree nodes through ICE
PostPosted: 04 Mar 2012, 13:12 
Offline
User avatar

Joined: 17 Aug 2010, 11:21
Posts: 355
Interesting.

And strange.

I placed an ICE tree on a null and the problem with inName->setData seemed resolved. But than one axes stopped working suddenly, and after i shuffled things around, it started working again. Order of operations going haywire? Humm...

So much potential there. Its just too clumsy at this point.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Accessing FxTree nodes through ICE
PostPosted: 04 Mar 2012, 14:45 
Offline

Joined: 22 Mar 2010, 18:43
Posts: 411
iamVFX wrote:
Too bad you can't set paint points through ICE, it would be cool replacement for the weight map

bottleofram wrote:
So much potential there. Its just too clumsy at this point.


Softimage 2013, I'm telling you. We will get some kind of unified system that merges ICE tree, render tree, FX tree and animation mixer. It will be glorious. :ymhug:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Accessing FxTree nodes through ICE
PostPosted: 04 Mar 2012, 17:23 
Offline

Joined: 24 Sep 2010, 18:28
Posts: 656
Chris_TC wrote:
Softimage 2013, I'm telling you. We will get some kind of unified system that merges ICE tree, render tree, FX tree and animation mixer. It will be glorious. :ymhug:

Are you a beta tester? Or it's your feelings about this? :D What if you're wrong and by the end of the day we get a few crowd compounds (that's nobody will use because we have the Massive out there) and more bugs? :D

FxTree is not updated since XSI 7.0 (correct me if I'm wrong), did you know that it's called Softimage Illusion since then? :D Illusion, get it?

_________________
Constantine
Learnable Programming
The Future of Programming


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Accessing FxTree nodes through ICE
PostPosted: 04 Mar 2012, 18:06 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: 04 Jun 2009, 12:15
Posts: 3843
Chris_TC wrote:
Softimage 2013, I'm telling you. We will get some kind of unified system that merges ICE tree, render tree, FX tree and animation mixer. It will be glorious. :ymhug:

=))

iamVFX wrote:
FxTree is not updated since XSI 7.0 (correct me if I'm wrong), did you know that it's called Softimage Illusion since then? :D Illusion, get it?

=))


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Accessing FxTree nodes through ICE
PostPosted: 04 Mar 2012, 22:49 
Offline

Joined: 22 Mar 2010, 18:43
Posts: 411
iamVFX wrote:
Are you a beta tester?

No, but I'm confident that we will eventually get this kind of Houdinification. The sooner the better.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Accessing FxTree nodes through ICE
PostPosted: 04 Mar 2012, 23:02 
Offline

Joined: 24 Sep 2010, 18:28
Posts: 656
Chris_TC wrote:
No, but I'm confident that we will eventually get this kind of Houdinification. The sooner the better.

I'll hope that happen really soon! Can't wait for 2029

_________________
Constantine
Learnable Programming
The Future of Programming


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Accessing FxTree nodes through ICE
PostPosted: 04 Mar 2012, 23:30 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: 04 Jun 2009, 12:15
Posts: 3843
@iamVFX - you are an optimist...

But seriously, I don't think too much will happen involving the FXTree in the near future, as it already seems to have reached its developmental EOL some years ago... And that's too bad, but probably one of those things we as users won't be able to change.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group